Kamstrup

Kamstrup je svetski lider u proizvodnji merila toplotne energije, elektro merila i vodomera.
Takođe su obuhvaćeni sistemi daljinskog očitavanja merila, hardver i softver, od projektovanja, preko instalacije do servisa.
Proizvodnja i glavna administracija se nalaze u Danskoj.
Kamstrup poseduje predstavništva u 50 zemalja i nalazi se na jakoj internacionalnoj poziciji.
U odnosima sa klijentima ceni pouzdanost, osećaj odgovornosti i visoki kvalitet.

 • MULTICAL® 402

  MULTICAL® 402

  Kamstrup

  Primena

  MULTICAL® 402 je kompaktno ultrazvučno merilo koje, zbog svoje vrhunske preciznosti merenja, registruje tačnu potrošnju. Merilo se ne mora održavati i ima dug vek trajanja, koji garantuje minimalne godišnje operativne troškove. MULTICAL® 402 se koristi za merenje grejanja, hlađenja i kombinaciju grejanja/ hladjenja u svim sistemima na bazi vode sa temperaturama od 2 do 160°C. Merilo je predviđeno za merenje potrošnje energije u porodičnim i stambenim zgradama, stambenim udruženjima, blokovima zgrada i u maloj privredi.

  Funkcionalnost

  MULTICAL® 402 sastoji se od računske jedinice, senzora protoka i dva temperaturna senzora i jednostavan je za instaliranje, očitavanje i verifikaciju. Naš asortiman senzor protoka za MULTICAL® 402 obuhvata veličine 0.6 – 15 m³/h, a opcije za napajanje su 230 ili 24 VAC mrežni modul, 2xAA-cell baterija ili D-cell baterija sa vekom trajanja do 16 godina.MULTICAL® 402 je opremljen konektorom za napajanje, pa je lako promeniti baterije ili mrežno napajanje. Uz pomoć 2 prednja tastera na računskoj jedinici lako je podesiti datum i vreme ili resetovati brojač radnih sati i brojač info-dogadjaja. Pored toga, tasteri mogu da se koriste za prikazivanje baze podataka, uklj. godišnju ili mesečnu bazu. MULTICAL® 402 dobija impulse iz najviše dva spojena vodomera za toplo ili hladno i sprovodi daljinsku akumulaciju energije i volumena preko impulsnih izlaza. Ako izvršite promenu sa impulsnog ulaza na izlaz impulsa, merač se automatski konfiguriše za ulaz, odnosno izlaz impulsa - bez ručnog konfigurisanja.

  Bežično očitavanje

  Merilo se daljinski očitava preko bežičnog M-Bus-a ili radio modula. Podaci o potrošnji se očitavaju, čuvaju i prenose putem USB čitača merila. Osim toga, radio se može očitavati pomoću ručnih terminala ili činiti deo Kamstrup-ove radio mreže. Preneti podaci se koriste za individualnu naplatu, analize potrošnje i/ ili optimizaciju energije.